2009-02-11

Priežiūra (dirvožemis)

Taip pat kaip ir mums, Aistros gėlės augalams reikia išlygintos dietos. Būtiniausi dalykai yra angliavandeniai, baltymai, riebalai, vitaminai, mineralai, vanduo ir oras. Visi kiti poreikiai yra patenkinami gaunant mineralų ir vandens per šaknis iš dirvožemio. 
Pasifloros turi gana seklią ir palyginti mažą pagrindinę šaknų sistemą, todėl net ir lengvas dirvožemio paviršiaus pažeidimas gali padaryti daug žalos ar net sunaikinti jūsų augalą, sukeliant smūgį ir ir sudaro palankias sąlygas patekti grybo infekcijoms.  
Dirvožemis gali aprūpinti tinkamu kiekiu reikalingų elementų, bet gali būti stokojantis vienų ar kitų. tam, kad kompensuoti dirvožemio elementų trūkumą augalus vegetacijos periodu reikia pakankamai tręšti.
ApšvietimasPasifloros geba puikiai prisitaikyti prie nepalankių gyvenimo sąlygų. Kaikurios pasifloros auginamos tik šiltnamiuose, o kitos gali augti lauke nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Pavyzdžiui P.colinvauxi labai sunku pražydinti natūraliomis sąlygomis.
Dauguma pasiflorų jaunų daigų ir jau brandžių augalų turi būti apšviesti papildomu šviesos šaltiniu žiemos periodu, jei yra auginami patalpoje. Papildomas apšvietimas yra būtinas kambaryje auginamiems augalams, jei norime sulaukti žiedų ne vasaros sezono metu. Tam tinkamiausia mėlyno atspalvio šviesa, kuri paskatina vystimąsi, o raudono atspalvio žydėjimą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą